BEEA #41 - Missing Maps

BEEA #41 - Missing Maps

Op 21 augustus was crisismapping opeens in het nieuws: de oproep van het Rode Kruis om kaarten te helpen maken werd breed uitgemeten in journaal, krant en actualiteitenprogramma's. Erik Meerburg neemt ons deze avond mee van de enorme datarijkdom in Nederland naar de kale kaarten waarmee hulpverleners worden geconfronteerd, en kijken we naar de manier waarop we dat zelf op ons laptopje kunnen verbeteren. Armchair-mappers unite!

Lees meer

Geen BEEA in juli

Geen BEEA in juli

In juli geen BEEA in verband met de zomervakantie en SHA2017 voorbereidingen.

Lees meer

BEEA #40 - IPv6 Workshop

BEEA #40 - IPv6 Workshop

Deze avond zal geheel in het teken staan van IPv6. De hoognodige standaard die maar niet wil doorbreken. In deze workshop gaan we grondig de diepte in. Kennis van netwerken is prettig maar niet verplicht om mee te doen. Enige ervaring met de console (en computers in het algemeen) is wel prettig.

Lees meer

BEEA #39 i3 - tilling window manager - en eigen projecten

BEEA #39 i3 - tilling window manager - en eigen projecten

Wellicht herken je dit: je opent een applicatie op je computer en die wordt geopend net voor de applicatie waar je mee bezig was en steelt ook nog eens de focus. Of je 'alt-tabt' je een ongans de hele dag om naar de applicatie te navigeren die je nodig hebt.' Deze avond kun je kennismaken met i3 een mogelijke oplossing voor dit soort irritaties. Tevens zijn we benieuwd naar jullie eigen projecten, dus neem je eigen projecten mee! Anything goes!

Lees meer

BEEA #38 Spiegeltje spiegeltje aan de wand...The Magic Mirror

BEEA #38 Spiegeltje spiegeltje aan de wand...The Magic Mirror

Je kent dit rijmpje vast nog wel van Sneeuwwitje, waarbij de gemene Koningin telkens aan haar magische spiegel vraagt wie de mooiste van het land is...

Michael Teeuw komt ons vertellen over zijn opensource magische spiegel genaamd 'The Magic Mirror' project,waarbij een spiegel gebruikt kan worden voor een soort van informatie dashboard getoond op een spiegel zodat je deze zonder gene in je huis kan ophangen.

Lees meer

BEEA #37 Supersnel modelleren in PlantUML

BEEA #37 Supersnel modelleren in PlantUML

Deze keer een heuse workshop UML, door Sander van Geloven. Voor de zoveelste keer een poppetje met een pijltje naar een database onder ogen gekregen? Lukte het niet om schema met een oerwoud aan rechthoekjes en kruisende lijnen leesbaar op A0-papier af te drukken? Als je een hekel hebt aan onduidelijke functionele en technische schema's en flowcharts is dit een workshop voor jou.

Lees meer
 

Nieuwsbrief

Een aantal dagen voor iedere BEEA bijeenkomst sturen wij een e-mail met de onderwerpen naar alle geïnsteresseerden. Wanneer jij deze mail ook wilt ontvangen kun je hieronder jouw e-mailadres achterlaten.


Iedere laatste donderdag van de maand

Iedere laatste donderdag van de maand is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.

Archief