BEEA #46 Ethereum Smart Contracts Workshop

BEEA #46 Ethereum Smart Contracts Workshop
Datum: Donderdag 29 maart 2018
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis (aanmelden is prettig)
Locatie: Kanaalweg 14-L Utrecht
 

What we'll do

Een workshop waarin we de wereld van Smart Contracts op de Ethereum blockchain induiken. In deze twee uur durende workshop bouwen ons eigen munteenheid en schrijven we contracten waarmee we die munten kunnen gebruiken om code op de blockchain te draaien. We leren hoe het Ethereum netwerk in elkaar zit en hoe je op deze blockchain kunt programmeren.

Het is een introductie, dus mocht je al ervaring hebben met het programmeren van smart contracts, dan ben je van harte welkom om te helpen, maar is de workshop zelf waarschijnlijk niet erg leerzaam. Mocht je willen helpen, meld dat dan even, dan kunnen er meer deelnemers meedoen!

 

What to bring

Omdat het een workshop is, en geen lezing, word van alle deelnemers verwacht om een laptop mee te nemen. Verder is enige programmeerkennis wel vereist. Ter indicatie: de taal waarin we zullen werken lijkt een beetje op JavaScript (veel meer dan op bijvoorbeeld C of Lisp ofzo).

Ter voorbereiding kun je alvast software installeren, zodat we dat niet ter plekke hoeven te doen. De details, links en documentatie volgt.

 

Important to know

Omdat het een workshop is, is het aantal deelnemers beperkt en is aanmelding verplicht, dit keer.

Deze workshop wordt gegeven door Bèr Kessels, een freelance webontwikkelaar. Hij focussed zich op het ontwikkelen en marketen van cutting edge websites en applicaties, met Open Source technologie. Hij woon in Nijmegen en heeft daar deze workshop voor de 1e keer gegeven.

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.