BEEA #28 Ansible en F*ck de cloud

BEEA #28 Ansible en F*ck de cloud

Datum: 28 januari 2016
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-G

 

Ansible

Ansible logo

Ansible is een tool om op basis van een bepaalde informatie geautomatiseerd allerhande taken uit te voeren. Of zoals ze het zelf omschrijven: 'Automation for everyone' . Björn zal de beginselen van Ansible uit de doeken doen aan de hand van een praktijkvoorbeeld waarbij meerdere gespecialiseerde server omgevingen (zoveel) mogelijk automatisch worden geconfigureerd in een zo kort mogelijke tijd. 

Over Björn Wijers
Björn Wijers is mede-oprichter van BEEA en werkt als freelance webdeveloper (vooral WordPress) voor diverse grote en kleine klanten onder de naam Burobjorn. Momenteel is hij bezig met het overzetten van 3500 websites naar WordPress waarbij Ansible wordt gebruikt in het gelijkhouden van ontwikelomgevingen tussen verschillende ontwikkelaars. 

F*ck de cloud

De fantastische wereld van 'gratis' diensten, het ultime gemak! Allemaal in een slijmerig sausje van reclame en informatieverzameldrift. E-mail, foto's, agenda's, chats, contactpersonen, statusupdates, bestanden; alles staat bij grote corporaties onder dubieuze voorwaarden. Johan Adriaans besloot een jaar geleden dat het klaar was met de gemakzucht en draait sindsdien zijn eigen server met daarop zijn eigen mail, agenda's, bestanden, nieuwsverzameldiensten en nog veel meer. Deze avond vertelt hij hoe het jaar hem is bevallen, wat meeviel en wat tegenviel.

Over Johan Adriaans
Johan Adriaans is mede-oprichter van BEEA, is mede-eigenaar van Shoppagina en werkt aan diverse projecten als front- en backend programmeur. Momenteel is hij bezig met het opzetten van een clusteromgeving voor Shoppagina en het programeren van een aantal backend systemen voor apps. Hij voelt zich het meest op zijn gemak op met de commandline, vim en een goed toetsenbord.

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.