BEEA #1

BEEA #1

‘Niet je moeders Javascript’ door Hay Kranen

hay-in-3d

Javascript is niet meer wat het geweest is. Ooit was het een taal voor script kiddies die plaatjes om je muis wilden laten vliegen. Javascript blijkt echter een zeer krachtige en flexibele taal te zijn die niet alleen in de browser, maar ook op de server je in staat stelt om toffe dingen te bouwen. Hay Kranen laat het zien met veel voorbeelden en uitleg. Foto: Quistnix (CC-BY-SA)

Over Hay Kranen
Hay werkt als frontend ontwikkelaar bij VPRO Digitaal en was daar onder andere verantwoordelijk voor de luisterpaal van 3voor12. Verder is hij actief als digitaal kunstenaar op www.365dagenkunst.nl en als vrijwilliger voor Wikimedia Nederland.

“Elegante algoritmes” door Heinze Havinga

heinzeOmdat voor veel mensen programmeren nog steeds dames en heren zijn die cryptische zinnen tikken op een toetsenbord is, vonden we het bij SETUP tijd om programmeren als de ambacht van de 21ste eeuw te presenteren. Net als bij bijvoorbeeld smeden is programmeren een combinatie van creativiteit, kennis, ervaring en dat elke vakman zijn eigen manieren, werkwijzen en resultaat oplevert. Daarom hebben we een wedstrijd uitgeschreven wie op de eleganste manier Victory Boogie Woogie van Mondriaan kan genereren, waarbij de beste werken in het Gemeentemuseum gepresenteerd worden.

Heinze bespreekt voorbeelden van bijzonder algoritmes in code, laat kort zien hoe Mondriaan te werk ging en hoe dit in verhouding staat met wat er tussentijds is ingestuurd door deelnemers aan digitaal gegenereerde versies van “de Nachtwacht van de twintigste eeuw”. Meer informatie over deze wedstrijd, die tot 7 Maart loopt, is te vinden op elegant.setup.nl

Over Heinze Havinga
Heinze werkt als freelancer, onder andere bij SETUP, aan nieuwe media en (open) data projecten, evenementen en soms zelfs kunst(ige zaken) die hij keurig verzamelt op www.heinzehavinga.nl

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.