BEEA #39 i3 - tilling window manager - en eigen projecten

BEEA #39 i3 - tilling window manager - en eigen projecten

Datum: Donderdag 25 mei 2017
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-L Utrecht (oude locatie)

 i3 logo

'Wellicht herken je dit: je opent een applicatie op je computer en die wordt geopend net voor de applicatie waar je mee bezig was en steelt ook nog eens de focus. Of je 'alt-tabt' je een ongans de hele dag om naar de applicatie te navigeren die je nodig hebt.'

Ondanks dat je tegenwoordig 'snapping windows' (zie bijvoorbeelde dit filmpje met Ubuntu Linux in de hoofdrol) hebt in de meeste besturingssystemen, is Bjorn Wijers op zoek gegaan naar een andere oplossing. Deze avond deelt hij zijn ervaringen met i3, een zogenaamde tilling window manager.

De rest van de avond horen we graag over projecten waar jij mee bezig bent, dus neem je LoRaWan GPS-tracker mee, je nieuwe config voor tmux of deel je ervaringen met het bouwen van een houten speelkasteel voor je kids. Kortom, anything goes!

 

Bjorn Wijers

Bjorn is oprichter van BEEA (voorheen hackersnl) en biedt onder de naam Burobjorn.nl zijn diensten als freelance zelfstandig software ontwikkelaar aan. Sinds een week of 2 is hij aan het experimenteren met i3 met wisselende resultaten.

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.