BEEA #19

BEEA #19

Datum: 26 maart 2015
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-G

Deze keer een breed aanbod! Van Crypto tot Datavisualisatie. Beide sprekers komen uit de journalistieke hoek dus daarmee wordt het toch nog een coherente avond. Of niet, er is natuurlijk ook gratis bier.. Brenno de Winter en Yori Dam hebben een hoop te vertellen dus het belooft sowieso een interessante avond te worden!

Datavisualisatie

Hoe tover je een droge spreadsheet met cijfers om tot een helder verhaal van kleuren, bollen, lijnen en teksten? Door middel van infographics en datavisualisatie! Yordi zal aan de hand van verschillende voorbeelden de mogelijkheden wat betreft datavisualisatie voor de journalistiek laten zien. Ook al hij ingaan op de vraag: "Wat maakt een datavisualisatie goed?"

Yordi Dam (23) is datajournalist en mede-oprichter van LocalFocus, een datajournalistieke persdienst en visualisatietool voor nieuwsredacties. Daarnaast werkt hij als dataredacteur voor NRC Q. Interessegebieden? Binnenlandse economie, arbeids- en woningmarkt en alles dat met scatterplots, small multiples en slopegraphs te maken heeft.

Crypto

Onderzoeksjournalist Brenno de Winter komt iets vertellen over cryptografie en het belang ervan voor onze maatschappij. De details zijn een verrassing :) Voor wie Brenno niet kent, bekijk zijn Wikipedia pagina eens.

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.