BEEA #2

BEEA #2

‘Dive Into JeeNodes’ door Jean-Claude Wippler

modern_timesDIJN is een reis langs de wereld van Physical Computing, elektronica, Wireless Sensor Networks, en real-time web-technologie om te laten zien hoe je met heel beperkte middelen een scala van technologische mogelijkheden kunt openbreken en toepassen in je eigen huis. Op basis van open source, Arduino-compatible “JeeNodes”, en een Raspberry Pi single-board Linux systeem zal worden gedemonstreerd dat je alles zelf in elkaar kunt zetten – of je nou een software, hardware, of elektronica achtergrond hebt, of niet. Maak kennis met ultra-low power computing, solderen, WebSockets, sketches, Node.js, sensoren, Angular, Linux, en domotica en ontdek hoe je spelenderwijs zelf in elk van deze richtingen verder kunt leren.

Over Jean-Claude Wippler
Heeft een paar jaar geleden zijn vorige leven als software architect en database specialist ingeruild voor een eindeloos avontuur langs alle mogelijke grenzen en combinaties van hackable technologie. Vanuit een huis vol zelf-ontworpen sensoren die draadloos hun meetwaarden naar een centrale server sturen vult hij dagelijks de “JeeLabs” weblog met verhalen over deze avonturen, en speurt hij steeds verder – op zoek naar de creatieve raakvlakken tussen bits, elektronen, atomen, en passie.

“Skrivit – een anti-interaction design experiment” (o.v.b.) door Björn Wijers

save iconSkrivit is een zeer minimaal bijelkaar geknustelde mini webapplicatie om tekst te publiceren. Zonder interface. Skrivit begon als een gedachtenexperiment: ‘Wat als een applicatie zoveel mogelijk voor je doet, zonder je lastig te vallen’. Deze presentatie is onder voorbehoud ivm de verkoudheid van de spreker. (bronplaatje)

Over Björn Wijers
Björn Wijers is oprichter van HackersNL/BEEA. Hij is een allround creatieveling met achtergrond in interaction design, online media en development met free, open source software. Onder de naam Burobjorn helpt hij organisaties met webdevelopment & interactie.

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.