BEEA #20 Encryptie

BEEA #20 Encryptie

Datum: 30 april 2015
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-G

Deze BEEA staat deze keer geheel in het teken van encryptie. Oscar Koeroo, werkzaam bij het Chief Information Security Office in het Strategy & Policy team van KPN, zal ons meenemen in de wereld van de encryptie.

We beginnen bij de basis en zullen gaandeweg de avond dieper op de materie ingaan. Dus als je altijd al had willen weten wat het bekende slotje in je browser nu eigenlijk inhoudt, dan is dit DE avond om naar BEEA te komen!

Encryptie

Oscar Koeroo werkt bij het Chief Information Security Office in het Strategy & Policy team van KPN op de hoofdstukken identity management, cryptografie en netwerkbeveiliging. Hij heeft jarenlange ervaring met TLS (ook bekend onder de oude afkorting SSL) en PKI met beveiligingscertificaten.

 

Deze presentatie legt uit hoe het slotje werkt in je browser. Wanneer is een verbinding veilig te noemen? Wat is eigenlijk een beveiligde verbinding? Maar waar wordt er nog meer encryptie gebruikt. De basis principes van toegepaste encryptie technieken komen aanbod en hoe je zelf kan controle of de verbinding goed is of slecht.

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.