BEEA #31 Zelf-bouw CPU Maki-I & 'nutteloze zaken'

BEEA #31 Zelf-bouw CPU Maki-I & 'nutteloze zaken'

Datum: 28 april 2016
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 16-G Utrecht

 

'Maki-1'

FPGA dev board

Kilian en Mark vertellen over hun eigen retro CPU "Maki-1", geïmplementeerd op FPGA development board. Aan de hand van de beschrijving van deze CPU hoor je meer over de interne opbouw van CPU's, de werking van FPGAs, hoe je deze in VHDL ontwerpt en wat er bij komt kijken om dit alles werkend te krijgen.

Over Kilian Hekhuis
Kilian Hekhuis is functioneel specialist bij MAIN Energie, een kleine energieleverancier in de vastgoed- en MKB-sector.

Over Mark Wegman

Mark Wegman is medeoprichter en CTO bij WCC, een softwarebedrijf uit Utrecht dat een gespecialiseerd search platform maakt voor overheden en grote ondernemingen.

 

'Nutteloze zaken'

Plaatje

 
Er zijn meer dan genoeg nuttige dingen. En dus houdt Vasilis zich graag bezig met nutteloze zaken. Zoals laserstralen van CSS. Websites die elke nacht willekeurige plaatjes genereren. Supertrage animaties. Vasilis publiceert elke dag 10 nieuwe boeken met behulp van webtechnologie. Zelfs tijdens zijn vakantie. Hoe hij dat doet, en wat hij allemaal heeft geleerd van deze — en nog meer onzin, vertelt hij tijdens deze bijeenkomst.

Over Vasilis van Gemert
Vasilis van Gemert is docent aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij studenten leert om nuttige dingen te ontwerpen en te bouwen voor het web. Voordat hij docent werd heeft hij jarenlang nuttige websites gebouwd voor diverse grote en kleine bedrijven. Gelukkig heeft Vasilis ook vrije tijd, want hij vindt *nut* maar zozo.
 

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.