BEEA #16

BEEA #16

Datum: 30 oktober 2014
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-G

Software Defined Radio

Deze BEEA staat in het teken van SDR ofwel: Software Defined Radio. Sinds kort zijn er goedkope SDR usb-sticks te koop (8 euro) waarmee allerhande radiosignalen kunnen worden opgevangen. Het mooie van deze SDR sticks is dat je een brede frequentie in 1x kunt weergeven en kunt inzoomen op het deel dat je wilt filteren. Zo kun je bijvoorbeeld in 1x alle LPD- en PMR-kanalen weergeven (Portofoon) om te zien op welke kanalen wordt gecommuniceerd. Maar SDR gaat nog veel verder. Denk aan: Weerinformatie van weerballonnen, positie-informatie van vliegtuigen, het pager-netwerk (Ja, dat wordt nog gebruikt), P2000 meldingen, Klik-aan-klik-uit signalen (van de buren), verbruiksinformatie van slimme meters, enzovoort.

Frank komt ons uitleggen wat SDR precies is, hoe het werkt en hij zal een aantal demo's geven. Iedereen die al een SDR stick heeft: Neem hem vooral mee! Wanneer je niet kan wachten en er 1 wilt bestellen dan kun je dit het beste hier doen.

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.