BEEA #37 Supersnel modelleren in PlantUML

BEEA #37 Supersnel modelleren in PlantUML

Datum: 30 maart januari 2017
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-L Utrecht (oude locatie)

Deze keer een heuse workshop UML, door Sander van Geloven. Voor de zoveelste keer een poppetje met een pijltje naar een database onder ogen gekregen? Lukte het niet om schema met een oerwoud aan rechthoekjes en kruisende lijnen leesbaar op A0-papier af te drukken? Als je een hekel hebt aan onduidelijke functionele en technische schema's en flowcharts is dit een workshop voor jou.

UML

Na kort het geheugen op te frissen over de verschillende diagrammen in de modelleertaal Unified Modeling Language (UML), gaan we ieder aan de slag met PlantUML. PlantUML is opensourcesoftware waar je in tekst je analyse of ontwerp beschrijft. Vervolgens kan daar met een druk op de knop UML-diagrammen van worden gemaakt.

PlantUML ondersteunt diverse manieren van werken en verschillende grafische outputformaten. Aan de hand van een aantal begeleide opdrachten en gezamenlijke evaluatie, leer je PlantUML gebruiken en ontdek je de vele voordelen ervan. Neem hiervoor je laptop mee! (Je kunt PlantUML alvast installeren maar je kunt ook vanuit een webinterface werken).

Over Sander van Geloven

Sander van Geloven is een onafhankelijke ICT-consultant die onder de naam Hellebaard vaak de rol van informatieanalist vervult. Hij is in zijn veelzijdige werk een fervente gebruiker, ontwerper en ontwikkelaar van vrije opensourcesoftware.

Op tienjarige leeftijd begonnen met programmeren en na voltooien van technische universitaire studie heeft hij inmiddels twintig jaar werkervaring in de ICT. Zijn interesses en werk richten zich op analyse- en ontwerpmethodologieën, typografie, computational linguistics (zoals woordenlijst.org en spellingcontrole) en meer… Kortom, hij houdt van hobby's en deelt de resultaten ervan in presentaties en publicaties.

Sander is ook actief betrokken bij Stichting z25.org en Stichting OpenTaal. Verder voelt hij zich thuis bij de mentaliteit van FOSDEM en BEAA.

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.