BEEA #24 The Things Network & Rad1o SDR

BEEA #24 The Things Network & Rad1o SDR

Datum: 27 augustus 2015
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-G

The Things Network

Things Network

Wienke Giezeman komt ons vertellen over een nieuw initiatief genaamd 'The Things Network'. The Next Web omschrijft het als:

'The Things Network is a first-of-its-kind system that uses low-power, low-bandwidth LoRaWAN technology to cover the city with a wireless signal that allows objects like boats, trash cans and street lights to become tools for developers. Unlike other ‘smart city projects’, this one is entirely crowdsourced by citizens and was put together in just six weeks.'
(source: The Next Web)

 

Als we geluk hebben neemt Wienke een werkend prototype mee om te laten hoe dit nieuwe 'Internet of Things' (IoT) netwerk functioneert.

 

Wienke Giezeman
Wienke Giezeman, internet ondernemer en nu bezig met een open en gedecentraliseerd internet of things data network. 

Rad1o Badge oftwel spelen met SDR

Rad1o badge

Het 2e deel van de avond gaan we aan de slag met de rad1o badges van Johan en Björn gekregen op HET event van het jaar, namelijk het Chaos Computer Club Communication Camp.

Een 'badge' is eigenlijk een totaal verkeer woord, want het is een behoorlijk krachtig Software Defined Radio (SDR) half-duplex receiver met een frequentiebereik tussen ongeveer 50Mhz en 4000 Mhz die ook nog eens software compatible is met de HackRF.

Misschien kunnen we eens kijken of we met de rad1o ook iets leuks kunnen met de LoRaWan verbinding van het 'Things Network'?

 

 

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.