BEEA #12

BEEA #12

Aanvang: 20:00
Locatie: Kanaalweg 14-L

Go - Spel

Douwe speelt het bordspel Go sinds 2005, nadat hij gelezen had dat "...als je 10 minuten per dag iets doet, en dat 20 jaar lang, je dan effectief een arbeidsjaar aan dat onderwerp besteed hebt". Hij speelde Go eerst via de computer, maar vond ouderwets achter een bord spelen veel leuker -- dat doet hij bij de Goclub Utrecht.

Go is een van oorsprong Aziatisch denkspel voor twee personen met simpele regels: in 10 minuten zijn alle regels verteld en kan iedereen spelen! Die simpele regels maken het spel echter heel complex voor zowel beginners als gevorderden. Spelen doe je door strategisch en tactisch na te denken, maar ook door 'mooie vormen en figuren' te maken op het bord -- bij Go spelen begrippen als "schoonheid" een rol. Als een van de weinige spellen werkt Go met een handicap-systeem: een zwakkere speler krijgt zoveel punten voorsprong dat beide spelers 50% kans op winst hebben. In de presentatie leg ik de regels van Go uit en geef wat voorbeeldjes van hoe het spel gespeeld wordt.

Go - Taal

Go is een open source programmeertaal waarvan de ontwikkeling is gestart bij Google. De ontwikkelaars van deze taal zijn onder anderen Rob Pike en Ken Thompson. De laatste is ook een van de grondleggers van Unix. De Go community is hard gegroeid sinds de 1.0 release in maart 2012 en er zijn inmiddels al meer dan 500 ontwikkelaars bezig met de ontwikkeling. Maar wat maakt het dat deze taal geliefd is onder coders alswel managers? Tijdens de talk duiken we meteen de code in en bekijken we de kenmerken die deze taal anders en sterk maken.

Geert-Johan Riemer is opgegroeid met PHP en Java en programmeert nu vooral in Go. Verder is hij bezig met: cryptocoins, electronisch longboard en paintball

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.