BEEA #41 - Missing Maps

BEEA #41 - Missing Maps

Datum: Donderdag 31 augustus 2017
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis (aanmelden is prettig)
Locatie: Kanaalweg 14-L Utrecht (oude locatie)

 

Erik Meerburg is oprichter van de Geo Academie, waarin opleidingen en trainingen worden gegeven vanuit het idee dat educatie in GIS en geo-informatie verder moet gaan dan “weten op welke knop je moet drukken”. Fan van neogeografie, open data, open GIS en datavisualisaties. Maker van 3D-kaarten. Als mede-organisator van de eerste Missing Maps Mapathon in Nederland (wat gaat de tijd hard, dat was begin 2015) vertelt hij graag wat meer over dit crowdsourceproject van Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen.

Op 21 augustus was crisismapping opeens in het nieuws: de oproep van het Rode Kruis om kaarten te helpen maken werd breed uitgemeten in journaal, krant en actualiteitenprogramma's. Zo'n dag is een gekkenhuis, maar ook de maanden en jaren erna blijft het een urgent vraagstuk, alleen dan met minder media-aandacht.

In deze presentatie bewegen we van de enorme datarijkdom in Nederland naar de kale kaarten waarmee hulpverleners worden geconfronteerd, en kijken we naar de manier waarop we dat zelf op ons laptopje kunnen verbeteren. Armchair-mappers unite!

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.