BEEA februari

BEEA februari

De BEEA van 26 februari kan door omstandigheden helaas niet doorgaan. Wel hebben we een aantal leuke andere opties voor je donderdagavond

Een avondje 3D printen in Rotslab

De avond zal, naast 3D printen, in het teken staan van 'elkaar leren kennen', lekker interactief en relaxt.
Hoe ziet de 3D Hubs community van Utrecht eruit en wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Het programma is als volgt:
1. Een voorstel ronde waarin we elkaar leren kennen
2. Een introductie van Alf, 3D Hubs en Rotslab
3. Brainstorm sessie voor toekomstige events, wat willen jullie leren, kunnen, zien etc.
4. Gezellig met elkaar in gesprek over 3D printen of gewoon lekker kletsen.

Datum & tijd: donderdag 26 februari van 19.30 tot 21.30
Locatie: FabLab Rotslab, Rotsoord 9 3523 CL Utrecht

Voor meer informatie over Rotslab
http://www.rotslab.nl/


SETUP maakt De Nationale Verjaardagskalender - help mee tijdens sprintsessies op 28 februari en 7 maart

16,8 miljoen mensen | 16,8 miljoen verjaardagen | 16,8 miljoen cadeausuggesties

“Hoe moeilijk is het om een database van alle Nederlanders te bouwen? Hoeveel data zijn er op legale en grijze manieren te vinden en aan elkaar te koppelen? En als je zo’n database hebt, wat zou je er dan mee kunnen?” – deze vragen dienden voor medialab SETUP als startpunt voor het project De Nationale Verjaardagskalender. Met als doel het publieke debat over de mogelijkheden én de gevaren van Big Data aan te zwengelen, maakt SETUP een verjaardagskalender van alle 16,8 miljoen Nederlanders. Als er maar genoeg data is, kunnen we bovendien ook voor elke Nederlander een cadeausuggestie doen. 

Hoe krijgen jullie dat voor elkaar?

Als het even kan, met hulp van jou. We organiseren twee sprintsessies in Utrecht, op 28 februari en 7 maart. Tijdens die sprintsessies gaan we allereerst gericht een dataset scrapen van zoveel mogelijk Nederlanders. Dat betekent: naam, geslacht, adres en geboortedatum. We denken al een mooi begin te kunnen maken door vakmensen als klusjesmannen en kappers-aan-huis (met naam, KvK-nummer en telefoonnummer) van Marktplaats te scrapen. Die gegevens willen we vervolgens koppelen aan het Hyves-archief (met geboortedatum). Vervolgens gaan we door extra data (bijvoorbeeld van Funda of Schoolbank.nl) toe te voegen ook profilingsalgoritmes verkennen en denken we uiteindelijk goede cadeausuggesties te kunnen genereren… Jouw creatieve input is hierbij natuurlijk meer dan welkom!

Oké. Ik ben bijna om. Maar waarmee kan ik concreet aan de slag?

  • Een grote database bouwen om alles in op te slaan
  • Een algoritme dat een score kan geven aan hoe zeker we zijn dat gecombineerde data klopt
  • Scripts die daadwerkelijk aan het combineren gaan
  • Een eerste mock-up van de verjaardagskalender

Verder hebben we een leuke bonus: een algoritme dat snapt hoe burgerservicenummers worden uitgegeven en dat op basis van een BSN een aardige schatting kan maken van iemands geboortedatum.

Ik wil meedoen!

Heel goed. Stuur een mail naar Ellen Bijsterbosch via ellen@setup.nl en vermeld er even bij of je 28 februari, 7 maart of bij beide sessies aanwezig wilt zijn. Voor ons is het ook handig als je in je mail vermeld wat je zo ongeveer qua skills in huis hebt en welk deelprojectje jou leuk lijkt om mee aan de slag te gaan. De precieze locatie van de sprintsessies laten we je dan nog weten. 

Nog even de details op een rij:

Waar: Utrecht | Wanneer: 28 februari & 7 maart | Hoe laat: 10.00-18.00
Voor eten en drinken tijdens de sprints zorgen wij, net als voor de biertjes naderhand. Hopelijk tot gauw!

http://www.setup.nl


Een avondje brainstormen over de creative sector in Utrecht

Creative Connection ziet Utrecht als een regio die deze creativiteit moet claimen en daar alle recht toe heeft. Creative Connection heeft als doel de creatieve industrie van de regio Utrecht als merk te promoten, te versterken en organisaties en professionals te ondersteunen om de sector sterk te maken. Daar hebben we wel de hulp van de creatieve sector zelf bij nodig. Behoor jij daartoe als eenling of bedrijf? Kom dan naar onze brainstormsessies om samen te bepalen waar Creative Connection het eerste mee aan de slag moet om de sector te versterken. Creative Connection heeft een drietal sessies gepland om samen richting te geven aan de invulling van haar beleid. Schrijf je in en help ons de creatieve sector Utrecht op de kaart te zetten!

http://www.meetup.com/Creative-Connection-Utrecht/events/220417093/

--

Of natuurlijk een avondje thuis op de bank. Is ook wel weer eens lekker toch? ;)

Tot 26 maart!

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.