BEEA #34 - Onbemande oorlogsvoering

BEEA #34 - Onbemande oorlogsvoering

Datum: 25 augustus 2016
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-L Utrecht (ivm airco gebruiken we de oude locatie)

Wim Zwijnenburg is werkzaam als Project Leider Humanitaire Ontwapening bij PAX. Hij doet onderzoek naar nieuwe militaire technologieen en de gevolgen daarvan voor de manier waarop wij oorlog voeren. Hij is lid van het Internationial Committee for Robotic Arms Control (ICRAC) en PAX is een van de oprichters van het European Forum on Armed Drones. Verder doet hij onderzoek naar het gebruik van open bronnen en remote sensing als methode om conflicten te volgen en analyseren.

Zijn presentatie zal een korte vogelvlucht zijn van de ontwikkeling en het militaire gebruik van onbemande technologie in oorlogsvoering, en zal speciaal kijken naar hoe gewapende groepen in de laatste decennia deze middelen gebruiken in hun eigen operaties, of mogelijk zelfs voor aanslagen. Wat betekent dit voor hoe wij als samenleving met deze nieuwe technologie zullen moeten omgaan?

De presentatie zal plaatsvinden in de oude locatie, kanaalweg 14-L (ivm de hitte en de airco).

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.