BEEA #17

BEEA #17

Datum: 27 november 2014
Aanvang: 20:00
Toegang: Gratis
Locatie: Kanaalweg 14-G

RoboCup robotica

Al jarenlang is de beperkte interesse voor technische studies een bron van zorg voor universiteiten en hogescholen over vrijwel de hele westerse wereld. Om daar wat aan te doen organiseren Technische Universiteiten jaarlijks de RoboCup wedstrijden voor robots, gebouwd door studenten en leerlingen van het lager- en middelbaar onderwijs. De doelstelling is om in 2050 met een team van humanoide robots de menselijke wereldkampioen te verslaan. RoboCupJunior is een onderdeel van de RoboCup activiteiten en richt zich op leerlingen van 9 tot 19 jaar. In Nederland worden volgend jaar voor de 10e keer de nationale kampioenschappen gehouden, waar zo’n 60 teams uit heel Nederland aan meedoen. In 2013 organiseerde Nederland de wereldkampioenschappen in Eindhoven.

Peter van Lith is de oprichter van RoboCupJunior Nederland en begeleidt docenten en leerlingen bij de bouw van hun robots door het geven van cursussen, workshops en het maken van lesmateriaal. Het bouwen van autonoom voetballende robotjes is niet eenvoudig en laat de leerlingen kennismaken met alle aspecten van het ontwerpen, bouwen en programmeren van robots.

In de presentatie zal Peter van Lith meer laten zien van de activiteiten van RoboCup en RoboCupJunior en zal aan de hand van voorbeelden worden uitgelegd hoe een voetballende robot werkt. Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan een robot project waarbij het frame van de robot met een 3D printer wordt gemaakt en de besturing door een Arduino wordt geregeld.

Peter van Lith is part-time verbonden aan de TU Delft en is sinds 5 jaar met pensioen en hoopt nog lang dit interessante werk te kunnen blijven doen.

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.