BEEA #6

BEEA #6

Minecraft door Jules Verkade

jules_beeaMinecraft is de grootste avontuurgerichte sandbox op het moment, met tien miljoen spelers. Het gaat om het breken en plaatsen van blokken, maar is veel interessanter dan het nu klinkt. Het heeft geen regels, je kunt doen wat je wilt. En met drie dimensies, 15 verschillende monsters, 330 items te ontdekken, 22 biomes en oneindig terrein is er flink wat te ontdekken.

Over Jules Verkade
Jules Verkade is een middelbaar scholier van 16 die houdt van Minecraft, pianospelen en Taekwon-do. Hij begon twee jaar geleden met Minecraft, en is daar enthousiast mee doorgegaan. Hij heeft een tijdje een Minecraft gehost voor ongeveer acht mensen. Verder speelt hij ukelele en kan hij wat Lua schrijven, wat hij ook toepast in Minecraft.

Psychophysics of the hand door Virjanand Panday

Er worden steeds meer apparaten ontwikkeld waarmee mensen virtuele objecten kunnen voelen. Dit is handig voor ontwerpers, maar ook voor bijvoorbeeld het doen van chirurgische ingrepen op afstand. Voor de ontwikkeling en verbetering van dit soort apparaten is het belangrijk te weten hoe mensen fysieke objecten voelen. In deze presentatie wordt iets verteld over onderzoek naar de tast en objecten die hiervoor met een 3D printer zijn gemaakt.

Over Virjanand Panday
Virjanand Panday is in 2003 aan de TUE afgestudeerd in biomedische technologie en in 2008 aan de UU in sterrenkunde. Hierna is hij 2 jaar docent geweest en in 2010 begonnen aan een promotie over haptische perceptie bij prof. dr. Astrid Kappers. De afgelopen 3 jaar heeft hij onderzocht hoe mensen afstand en kromming waarnemen met de tast.

 

 

Ook een keer bijwonen?

Iedere laatste donderdag van de maand om 20:00 is er een BEEA bijeenkomst. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je wel even aan als je van plan bent te komen.